Home > CAC lijst

CAC lijst juni 2016

Overzicht van de door de bij de FNK aangesloten verenigingen erkende rassen en variëteiten.
Deze komen op kattententoonstellingen, georganiseerd door een bij de FNK aangesloten vereniging, in aanmerking voor titelcertificaten. Niet op deze lijst voorkomende rassen en variëteiten worden op de kattententoonstellingen, georganiseerd door een bij de FNK aangesloten vereniging, ingeschreven in de Huiskattenklasse en ook als huiskat gekeurd.

Voor inschrijfbureaus:
Gebruik bij inschrijvingen alleen de kleurennamen, patronen en aanduidingen die bij het betrokken ras staan vermeld. Indien een exposant een kleur gebruikt bij een ras die niet op deze lijst staat, dient deze ‘vertaald’ te worden naar een wel erkende kleur / variëteit.
Bijvoorbeeld de term ‘mitted’ is alleen van toepassing bij de Ragdoll, bij geen enkel ander ras mag of kan deze gebruikt worden. Indien een exposant een kat van bijvoorbeeld het ras Maine Coon inschrijft als ‘black / mitted’ dan wordt dit ’black / white’.

Bij de particolours is ook odd-eyed toegestaan.

Elk ras en elke kleur / variëteit heeft een eigen klasse voor titelcertificaten op een kattenshow, BEHALVE de tabby’s bij Sphynxen, hierbij gaan alle tabbypatronen van één kleur in dezelfde groep voor een titelcertificaat. Bijvoorbeeld er is een black tabby mackerel kater en een black tabby blotched kater ingeschreven voor een CAC certificaat, deze gaan dan niet elk apart voor een CAC-certificaat, maar beiden gaan voor één CAC-certificaat voor black tabby).


Overzicht erkende rassen alfabetisch per categorie